Woensdag 11 mei hebben we formeel afscheid genomen van twee betrokken en deskundige liberale fractiegenoten. Diana Abrahams en Arno Scheepers hebben na 6 jaar raadswerk om persoonlijke redenen hun raadsfunctie neergelegd. De afgelopen 6 jaar hebben we als fractie ons actief ingezet om Hilversum financieel gezonder en beter te maken. Ik ben zeer dankbaar voor hun inzet en de resultaten die daarmee geboekt zijn.

Diana Abrahams heeft zich vanaf 2010 ingezet voor de ouderen en hulpbehoevende in Hilversum. In dat kader was het ook een logische stap dat zij vanaf 2014 woordvoerder werd op het sociaal domein. De overheveling van zorgtaken was een enorme uitdaging en we kunnen constateren dat deze landing voor het grootste deel goed is gelopen. De constructieve bijdrage van Diana heeft daar zeker bij geholpen. Ook op het gebied van communicatie heeft zij haar deskundigheid ingezet om hier vanuit de gemeente een duidelijk beleidsstuk door de raad te laten aannemen. Wij danken Diana voor haar liberale inbreng en begrijpen dat haar carrière in combinatie met haar privé leven om een nieuwe balans vraagt.
De VVD fractie wenst haar een gezonde en gelukkige toekomst toe!

Arno Scheepers heeft zich in 2010 snel opgeworpen als financieel geweten van de raad. ‘Geen dekking geen motie’ is strak doorgevoerd en het leegschudden van allerlei financiële potjes heeft ook zijn beslag gekregen. Onder toeziend oog van Arno zijn de woonlasten gedaald in Hilversum en is de schuld niet verder opgelopen en gaat zelfs licht dalen. Arno was ook een echte campagne man. Flyeren deed hij met grote overtuiging en ik denk met veel plezier terug aan onze verkiezingscampagnes. In het debat zocht hij altijd naar een noodzakelijke meerderheid voor zijn moties en had oog voor alle partijen in de raad. Hij zette nieuwe onderwerpen op de agenda en was zeer sterk in het debat. Dat hij hiermee opviel bleek ook uit meerdere nominaties voor politicus van het jaar. De keuze van Arno Scheepers om een wereldreis te maken respecteren wij en we begrijpen dat een dergelijke kans zich niet altijd voordoet.
De VVD dank Arno voor de afgelopen 6 jaar en hopen dat wij hem in de toekomst terug zullen zien in een politieke functie.

Gelukkig wordt de VVD fractie bij de komende raadsvergadering versterkt met Haitske van de Linde. Haitske is al actief als fractiemedewerker en zeer betrokken en resultaat gericht voor de publieke zaak. Wij zijn zeer verheugd dat zij het liberale geluid van de VVD Hilversum op haar portefeuille sociale zaken media en cultuur gaat uitdragen.

Ook zal in juli Hidde Fennema als raadslid worden beëdigd. Hidde Fennema woont al vanaf kinds af aan in Hilversum en is netwerker en ondernemer. Hij is al zeer actief geweest binnen de campagne in 2014 en hij zal met name verkeer en beheer als aandachtspunt op zich nemen.

Wij wensen de nieuwe fractieleden zeer veel succes!

Frits Vogel
Fractievoorzitter VVD Hilversum