VVD-Lijsttrekker Frits Vogel neemt dinsdag 4 maart deel aan het Zorgdebat dat wordt georganiseerd door HilverZorg, Amaris en Inovum in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Hoofdthema van het debat is de wijzigingen in de ouderenzorg.

De VVD is van mening dat ouderen, voor zover zij dat kunnen en willen, zo lang mogelijk zelfstandig moeten kunnen blijven wonen. “Het woningbouwbeleid moet daar op worden afgestemd”, aldus Vogel, “het moet afgelopen zijn met het betuttelen van ouderen. Met het bevorderen van (mantel)zorg en vrijwilligerswerk in de wijk kunnen ouderen met behoud van hun zelfstandigheid actief blijven in de maatschappij.”

Ongetwijfeld komt ook het overhevelen van zorgtaken van Den Haag naar de gemeenten tijdens het debat aan de orde. De VVD-voorman heeft daar een helder standpunt over: “De VVD ziet dit als een kans en niet als een bedreiging. Als gemeente kunnen we veel specifieker ingaan op de individuele zorgbehoefte, wij staan veel dichter bij de mensen die in Hilversum zorg nodig hebben. Op die manier kunnen we betere en tegelijk efficiëntere zorg bieden.”

Het Zorgdebat op 4 maart van 15.30 tot 17.00 uur wordt geleid door oud Journaal presentatrice Marga van Praag. Gebouw Lopes Dias aan de Lopes Diaslaan 213 in Hilversum.