Het zijn drukke tijden in Hilversum! Op 14 september waren we 12 uur lang als gemeente op en rond het stationsplein, voor de 2e editie van de “12 uur van het centrum”. Twaalf uur lang, van ontbijt tot late borrel (het werden iets meer dan 12 uur….) hebben we in de blakende zon volop aandacht gevraagd en gekregen voor het centrum. Als VVD was het centrum een belangrijke pijler van ons verkiezingsprogramma. En als wethouder centrum ben ik nu al weer 2,5 jaar vol plezier aan de slag om ons centrum de impuls te geven die het nodig heeft, en die het verdient. Het leuke van deze editie was, naast het heerlijke weer en de mooie gesprekken die je op zo’n dag kunt voeren, dat we inmiddels behoorlijk wat concrete resultaten kunnen laten zien. De vernieuwing van het marktterrein vordert voorspoedig, en vrijwel alle reacties zijn erg positief. Er is meer groen in het centrum, we hadden de première van de gratis Wifi in de binnenstad, de Hilvertshof ondergaat een ware metamorfose, nieuwe winkels en ondernemers vestigen zich weer in Hilversum, panden worden met hulp van het gevel herstelfonds weer mooi opgeknapt, en de oude Eurobioscoop gaat in mei volgend jaar open als Foodhal / Gooische Bierbrouwerij “Mout”. Ondernemers kennen elkaar beter, en werken goed samen met de Centrummanager aan een betere city promotie, en sterke evenementen.

Er is nog werk genoeg aan de winkel, maar het is leuk om te zien dat de inspanningen van de afgelopen jaren mooie vruchten beginnen af te werpen.

Langzamerhand verschuift de politieke focus van de markt richting stationsplein. De komende jaren gaan we daar ook flink aan de slag. De komende maanden zullen we de visie op het stationsgebied gaan bespreken, en we hebben goede plannen hoe we deze omgeving een upgrade kunnen geven.

Ook zijn we hard aan het werk voor de begroting die we binnenkort presenteren. En ook daar mogen we als VVD best trots op zijn. Financieel hebben we de boel goed op orde, er wordt gericht en verantwoord geïnvesteerd, en de woonlasten blijven op het huidige peil. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we ook de komende tijd nog veel kunnen bereiken met deze coalitie. Ik ga er in ieder geval vol plezier tegenaan!

Floris Voorink