Op 1 maart 2017 is minister Jeanine Hennis-Plasschaert in gesprek gegaan met inwoners uit de Gooi en Vechtstreek in de burgerzaal van het raadhuis in Hilversum. De aanleiding voor dit evenement, georganiseerd door de verschillende campagnecommissies van de VVD afdelingen uit de regio, zijn de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart.

De gastheer en gespreksleider van de avond was Jacco Heemskerk, die zich als Gooise kandidaat heeft voorgesteld aan de aanwezigen en heeft aangegeven wat hij in Den Haag voor de Gooi & Vechtstreek kan gaan doen.
De sfeer was erg goed en de meer dan honderd aanwezigen hebben vragen aan de minister kunnen stellen over wat de VVD vindt van onder andere de krijgsmacht, Europa, de economie en hoe wij in Nederland met elkaar omgaan.

De vraag van de avond kwam van een jongen van een jaar of twaalf oud. Hij wilde graag weten waarom hij zoveel advertenties van defensie te zien kreeg op de sociale media. Jeanine Hennis antwoordde hem hierop dat de advertenties er zijn om nieuwe mensen te werven voor defensie. De advertenties blijken het gewenste effect te hebben, want op de vraag van de minister wat hij later wil worden gaf de jongen aan graag generaal te willen worden.

Terugkijkend op de avond zijn wij als campagnecommissie tevreden over de opkomst en verloop van de avond. Wij gaan ons komende week hard inzetten voor de laatste loodjes van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen en kijken uit naar 15 maart.

Namens de campagnecommissie VVD Hilversum,

Freek Reijmerink