Vandaag heeft de VVD fractie de wethouder gevraagd eens te verkennen of het mogelijk is om een scherm bij de A27 te plaatsen dat zichzelf bedruipt. Het is inmiddels duidelijk dat niemand dit scherm in de plannen had opgenomen. Maar als je nu eens in de markt kijkt of er een ondernemer is die een dermate rendabel systeem heeft, dat de kosten in bijvoorbeeld 10 jaar terugverdiend kunnen worden. Wie weet kan het. Zeker het verkennen waard!

Vragen aan wethouder Voorink

De ABC-buurt heeft last van het geluid van de verbrede A27. Een geluidsscherm plaatsen is door Rijkswaterstaat noch de gemeente voorzien, en de ca. 3,5 miljoen die het kost is daardoor niet voorhanden.

Om toch te kijken of we een innovatieve, duurzame oplossing kunnen bedenken voor deze situatie heeft de VVD de volgende vraag aan wethouder Voorink; zou u, samen met wethouder duurzaamheid Mw. Van Vroonhoven, willen verkennen of er langs een innovatieve en duurzame insteek wellicht toch een mogelijkheid is een scherm te plaatsen dat zichzelf terugverdient, bijvoorbeeld met gebruik van zonnepanelen en/of CO2-reducerende mossoorten.

Bij voorbaat dank voor de beantwoording.

Hidde Fennema
Fractie VVD Hilversum