Wie ’s morgens door Hilversum rijdt, of dat nu op de fiets of met de auto is, zal het niet ontgaan zijn dat de GAD juist de spits vaak aangrijpt als een goed moment om vuilcontainers te legen. Dit levert gevaarlijke situaties op, vooral voor fietsers, en is veel weggebruikers een doorn in het oog.

Door het ophalen van vuilnis in de spits ontstaan lange opstoppingen. Uit alles blijkt dat er niet veel sympathie is voor mede-weggebruikers die onderweg zijn naar school of werk. Onder het mom van “ik moet mijn werk toch doen” lijkt het geoorloofd belangrijke ring- en radiaalwegen af te sluiten voor tientallen mensen die … ook hun werk willen doen.

Vandaar dat de VVD vandaag onderstaande vragen gesteld heeft aan wethouder Van Vroonhoven;

  1. Is de wethouder op de hoogte van deze situatie (zie foto’s)
  2. Klopt het dat er afspraken zijn met de GAD om dit niet te doen?
  3. Is de wethouder het met de VVD eens dat de GAD zich derhalve niet aan de afspraken houdt?
  4. Wil de wethouder zo snel mogelijk met de GAD in gesprek om duidelijk te maken dat dit echt niet kan?

Deze vragen gaan alleen om de GAD. Maar er zijn er meer; bijvoorbeeld het laden en lossen aan twee kanten van de Gijsbrecht in de ochtendspits, of het blokkeren van het fietspad om te lossen op bijvoorbeeld de Langestraat, de Stationsstraat, het Melkpad, de (Hoge) Larenseweg en nog veel andere plaatsen. Natuurlijk is de VVD de eerste die begrijpt dat dit noodzakelijk is; ook wij willen volle schappen als we boodschappen doen. En we snappen dat ondernemers nu eenmaal bevoorraad moeten worden. We moeten alleen in ons niet al te ruime Hilversum hier voorzichtig mee om gaan. We moeten een slimme oplossing hiervoor vinden, want een straat als de Gijsbrecht om 8.10u compleet blokkeren is niet bepaald optimaal.

Hidde Fennema