Vier jaar geleden had de economie het zwaar en dat merkten we ook in Hilversum. Daarom kwam raadslid Joost van Gilse namens de Hilversumse VVD met een centrumvisie, een integrale kijk op het centrum van Hilversum en wat voor werk er aan de winkel was. Deze visie werd raadsbreed omarmd en leidde tot een ’sterprogramma’ Centrum en een heuse centrumwethouder: Floris Voorink.

Floris is voortvarend aan de slag gegaan om het centrum op te knappen en dat is te merken: het centrum is merkbaar mooier, leuker, drukker en gezelliger geworden, met de vernieuwde Hilvertshof en prachtige horeca-zaken als Mout, Vida en straks Meddens als zeer zichtbare kronen op het harde werk dat er door alle partijen verzet is.

Het karwei is echter nog niet af, vonden wij als VVD. Vandaar dat wij al een tijdje rondliepen met de gedachte om eens goed te kijken wat we nou gerealiseerd hebben uit die centrumvisie en wat we dan nog zouden willen. En of dat nog helemaal aansluit bij de huidige tijd. Toen vervolgens de ondernemers ook aangaven graag een ‘centrumvisie 2.0’ te willen was de kogel snel door de kerk.

Joost van Gilse en Arno Scheepers hebben de handschoen opgepakt en hebben de centrumvisie een ’tune-up’ gegeven, waardoor er weer een leidraad ligt om met hernieuwde energie de volgende fase van het centrum in te gaan met elkaar.

Vanmiddag heeft Floris Voorink samen met Joost van Gilse de Centrumvisie 2.0 overhandigd aan Jacco van de Ruit (Centrum Hilversum) en Kim van Kampen (BV Hilversum).