Gisteravond (zondag 22 april) hebben onderhandelaars Frits Vogel en Floris Voorink namens de Hilversumse VVD aan Karin Walters van Hart voor Hilversum medegedeeld dat de VVD niet wil doorgaan met de formatiegesprekken in hun huidige vorm en bezetting. De liberalen zouden graag zien dat ook D66 in het formatieproces betrokken wordt.

De VVD heeft de afgelopen jaren succesvol en met veel plezier samengewerkt met D66, en heeft aan Karin Walters en formateur Hans Haselager aangegeven te willen onderzoeken in hoeverre het mogelijk is om met HvH en D66 de basis te vormen voor een bredere coalitie.

Tijdens een bijeenkomst met de partijen die tot dit moment met elkaar in gesprek waren (HvH, GroenLinks, CDA en VVD) heeft de VVD vanavond haar standpunt toegelicht. Daarbij heeft de VVD ook aangegeven veel waardering te hebben voor het proces zoals dat vanaf de verkiezingen tot nu onder leiding van Hans Haselager en HvH heeft plaatsgevonden.

De gesprekken verliepen in een zeer positieve en constructieve sfeer, en ook inhoudelijk zijn er grote stappen gezet. Desondanks is de VVD van mening dat de goede samenwerking en de geboekte resultaten met D66, met name de afgelopen 4 jaar, een vervolg verdienen. Daarover willen zij graag op korte termijn met HvH en D66 in gesprek.