Zoals ik in mijn stuk over het Stationsgebied al schreef zijn we als Raad niet lichtzinnig tot de keuze voor De 7 Straatjes gekomen, de Raad praat al jaren over dit onderwerp en er zijn vele besluiten genomen en adviezen gegeven.

Ook besteed ik enkele woorden aan mijn zorg dat er oneigenlijk wordt ingespeeld op gevoelens van structureel minder aandacht krijgen die er blijkbaar in Oost leven.

Een gevoel dat wat mij betreft volstrekt onnodig is. Er is in geen andere wijk van Hilversum zoveel in ontwikkeling als in Oost. En dat gebeurt nadrukkelijk sámen met de mensen die daar wonen.

Ik lees in de diverse discussiedraadjes over het Stationsgebied en de Kleine Spoorbomen dat ‘er nu toch eindelijk eens gepraat moet worden met de bewoners’ en ik vind het écht belangrijk om hier feiten van fictie te onderscheiden.

Op de website van de gemeente is bijvoorbeeld een infographic te vinden die weergeeft hoe het participatieproces van september tot december 2018 is vormgegeven.

Voor de duidelijkheid: dit gaat enkel over het Stationsgebied, voor de Kleine Spoorbomen was een geheel eigen participatietraject ingericht. En ook de Gebiedsagenda Spoorzone kent weer haar eigen bijeenkomsten, werktafels en dergelijke.

Deze infographic is van een half jaar en er staan wel 10 momenten van betrokkenheid, meedenken, meepraten, geïnformeerd worden op. En dan staat er bij sommige blokjes ook nog ‘gesprekken’, dus in de praktijk waren het er nog meer.

Ik kan me herinneren dat er ook in 2017 een hele batterij aan bijeenkomsten is geweest. Ik ga navragen of ik die ook overzichtelijk op een rij kan krijgen en zal die dan ook publiceren.

Maar volgens mij kunnen we ook op basis van dit overzicht voor eens en voor altijd afscheid nemen van het hardnekkige beeld dat er niet gepraat wordt met Oost.

In tegendeel zou ik willen zeggen, er wordt onwijs veel gepraat met Oost!

Haitske van de Linde
Raadslid VVD Hilversum
woordvoerder RO en Wonen