De komst van Talpa Nieuws naar Hilversum is het tweede succes dit jaar van een actief beleid vanuit de gemeente om onze mooie Mediastad te promoten. Als coalitie werken wij aan het bevorderen van de werkgelegenheid. Wij willen dat Hilversum een levendige stad is die kansen biedt om fijn te wonen én om prettig te werken.

De keuze van Talpa om hun nieuwsdienst vanuit Amsterdam naar Hilversum te verhuizen past bij de ambities van deze coalitie en sluit goed aan bij het journalistieke profiel van Hilversum. Vanuit de verschillende zenders en de aanwezigheid van de NOS op het Mediapark is de journalistieke sector van oudsher goed vertegenwoordigd in onze Mediastad. De regionale journalistiek staat wel onder druk. Als VVD hebben wij mede om deze reden een motie ingediend voor de oprichting van een onafhankelijk mediafonds om de regionale journalistieke sector te versterken.

De keuze van Talpa voor de Bergweg betekent een verdere impuls voor deze mooie en historische locatie. Wij zullen als VVD inzetten op een goede bereikbaarheid en alternatieve vervoersmogelijkheden om ook voor bewoners en werknemers een goede balans te bewaken.

Als fractievoorzitter van de VVD voel ik mij een ambassadeur van onze Mediastad en waar ik kan promoot ik onze stad als vestigingsplaats voor bedrijven. Op die manier kwam ik bijvoorbeeld in contact met Universal Music uit Baarn. In die gesprekken heb ik aangeven wat het beleid in Hilversum is als het gaat om werkgelegenheid en waarom een bedrijf als Universal Music in Hilversum zou passen. De interesse die aan hun kant ontstond is door de gemeente en wethouder Economische Zaken voortvarend opgepakt.

En er is goed nieuws! Ook Universal Music gaat zich in Hilversum vestigen. Zij kiezen voor het AKN-gebouw aan de ’s Gravelandseweg. Onze stad heeft naast Media ook een Muziek-profiel; met de Wisseloord studio’s, het MCO, het Metropole Orkest en niet te vergeten de Vorstin. Met de komst van Universal krijgt onze Hilversumse muzieksector een belangrijke impuls. Van de toename van werkgelegenheid gaan we als hele gemeente profiteren.

De VVD zal blijven inzetten op kansen voor de economie van Hilversum. Dit doen wij ook actief in regioverband omdat het vestigingsklimaat verder gaat dan de gemeentegrens van Hilversum. Bereikbaarheid en de juiste woningenmix zijn belangrijke vestigingsvoorwaarden de alleen regionaal kunnen worden opgepakt.

Voor dit jaar kunnen we constateren dat Hilversum als aantrekkelijke vestigingsplaats gezien wordt maar we gaan natuurlijk niet stil zitten. We hebben dan ook nog belangrijke ambities om in deze coalitieperiode -samen met ondernemers- te werken aan het Mediapark, Arenapark, Stationsgebied, Spoorzone en de Kerkbrink.

Frits Vogel
Fractievoorzitter VVD Hilversum