Goede sport- en beweegvoorzieningen in Hilversum vinden wij als VVD heel belangrijk. Daarbij geldt dat een sportcomplex -zoals een zwembad- moet voldoen aan de wensen van de gebruikers én aan de huidige veiligheidseisen. Bij het huidige zwembad De Lieberg is dat niet langer het geval. Daarom moet er iets gebeuren.

Gisteren viel te lezen in de krant dat het college voorstelt om het zwembad De Lieberg te sluiten en een nieuw zwembad te openen op het Arenapark.

Als VVD kunnen we deze gedachtegang volgen. Het was al eerder duidelijk geworden dat de ontwikkeling van een zwembad op een nieuwe locatie voordelen heeft voor alle verschillende soorten gebruikers van het zwembad en het is financieel het beste scenario.

In De Lieberg hebben de afgelopen 44 jaar tienduizenden kinderen gezwommen, van babyzwemmen tot afzwemmen voor diploma’s. Volwassenen hebben er verschillende vormen van aqua-beweeglessen gevolgd. Verenigingen hebben daar kunnen genieten van hun sport. Als dit besluit door de gemeenteraad genomen wordt, verhuist het zwembad naar hét sportpark van Hilversum: het Arenapark. Voor de VVD een goede ontwikkeling omdat het sportpark hiermee een prachtige sportieve voorzieningen rijker wordt.

Wij kijken uit naar het bespreken van dit voorstel van het college in de commissie in februari waar we de wethouder onder meer zullen vragen naar mogelijkheden om de bereikbaarheid van de beoogde nieuwe locatie te verbeteren.

Tobias Westerneng
Raadslid VVD Hilversum