(c) Foto Miché : https://www.fotomiche.nl/

Hidde Fennema is door de inwoners van Hilversum gekozen tot politicus van het jaar. Hij won de publieksprijs in de door de Stichting Politiek Debat Hilversum uitgeschreven verkiezing. Hidde is sinds 2016 gemeenteraadslid voor de VVD als woordvoerder Bereikbaarheid en Duurzaamheid.

De begeleidende motivatie van de stichting maakt duidelijk waarom volgens hen de publieksprijs naar Hidde is gegaan: ´Naast een prettige commissievoorzitter – met of zonder rode kaart in de hand – is Fennema een prima debater: hij weet heel goed het VVD-verhaal te vertellen, ook al gaat het over impopulaire zaken. De liberaal is vasthoudend, scherp en daagt anderen verbaal uit om kleur te bekennen, zoals in het debat over de sluiting van de kleine spoorbomen.”

Het bestuur van de Hilversumse VVD heeft namens alle leden een taart bij Hidde afgegeven. “Ik ben totaal verbouwereerd”, aldus Hidde, “ik doe mijn best en het is leuk er op zo’n manier uitgelicht te worden.”

In de top drie stond ook VVD wethouder Arno Scheepers. Dat de prijs naar een partijgenoot is gegaan is voor Arno, die zelf op Hidde gestemd heeft, al feest genoeg. “Het is een buitengewone prijs voor een buitengewoon raadslid”, aldus Arno. CDA’er Gerben van Voorden, titelverdediger van vorig jaar, stond eveneens in de top drie voor de publieksprijs.

De vakprijs voor beste politicus is gewonnen door Edwin Göbbels van Democraten Hilversum.