De atletiekbaan van de Gooise Atletiekclub in Hilversum (GAC) moet gerenoveerd worden. Dergelijk onderhoud is normaal gesproken opgenomen in het meerjarig onderhoudsprogramma sport. Bij inspectie is vastgesteld dat de asfaltlaag onder de baan aan vervanging toe is. En dat was niet begroot. Daarom moest de gemeenteraad besluiten over een investeringskrediet.

Zoals een grote sportfilosoof al eens zei: “elke nadeel heb zijn voordeel”. Door deze renovatie uit te voeren ontstaat de kans de baan uit te breiden van 6 naar 8 banen. Dat geeft mogelijkheden om meer GAC leden te laten trainen en om grotere wedstrijden, zoals een Nederlands kampioenschap, in Hilversum te organiseren.

Enerzijds is het dus een ‘moetje’, de onderlaag en toplaag zijn versleten en er zijn een aantal veiligheidspunten die verbeterd moeten worden. De VVD vindt dat dit moet gebeuren, veilig sporten is belangrijk. Anderzijds is de VVD enthousiast over de kans voor de GAC om te groeien. Onze woordvoerder Tobias Westerneng is blij dat de raad heeft besloten het investeringskrediet goed te keuren, en hij feliciteerde de GAC de volgende dag met dit filmpje.