De Kerkbrink is al een van de meest centrale pleinen van Hilversum. Nu krijgt het ook nog eens de uitstraling die daarbij past. De gemeenteraad heeft op 6 december ingestemd om de Kerkbrink een grote upgrade te geven. Als onderdeel van het plan gaat de bus eindelijk van het plein af, wordt het grootste gedeelte voetgangersgebied en krijgen de terrassen meer ruimte. De Kerkbrink heeft straks meer groen, ruimte voor evenementen en voor ontmoeting. Het wordt hiermee een volwaardig onderdeel van het centrum. Een langgekoesterde wens van de VVD Hilversum gaat hiermee in vervulling.

Er gaat dan ook een hoop veranderen. Fietsers kunnen straks over de Oude Torenstraat in twee richtingen over een vernieuwd breed fietspad. Die loopt door over de ’s-Gravelandseweg tot de kruising met de Oude Enghweg. En omdat ook de bus om het centrum heen in plaats van dwars over de Kerkbrink gaat, neemt voor voetgangers de veiligheid enorm toe, en komt er meer rust op het plein. De VVD pleit hier al jaren voor in de gemeente en het komt dan ook rechtstreeks uit onze centrumvisie.

De muziektent gaat weg, daarvoor wordt nog een andere bestemming gezocht indien mogelijk. Ondergronds worden alle faciliteiten aangelegd voor evenementen. Door de nieuwe inrichting wordt het plein gezelliger, levendiger én toegankelijker. Het museum en de kerk worden nog meer onderdeel van het plein. Voor de aan de Kerkbrink gevestigde horeca komt er meer ruimte voor terrassen. Dit vergroot de aantrekkelijkheid voor zowel de bezoekers van het centrum, als voor de ondernemers.

Dankzij verantwoordelijk VVD wethouder Arno Scheepers hebben we er vertrouwen in dat de ambitieuze plannen een groot succes worden. Dankzij zijn inzet en aanpak is het een breed gedragen plan van de inwoners van Hilversum. Door hun inbreng is er bijvoorbeeld een fontein toegevoegd aan de plannen. Tegelijkertijd zal de wethouder goed blijven letten op de kosten. We kiezen nu voor de kwaliteit waar iedere bezoeker aan het centrum van kan genieten. Dit is goed besteed geld waar alle inwoners van Hilversum wat aan hebben!

Gerard Ekelmans
Raadslid

Contact: vvd@gerardekelmans.nl

Bekijk hier onze bijdrage: