Eindelijk wordt het in Hilversum mogelijk (gemaakt) om met je eigen kabel je eigen auto op te laden! Waar het tot nu toe niet was toegestaan om je kabel over de stoep te leggen, kan dat binnenkort wel.

Maar niet gewoon over de stoep, want dat is op z’n minst onhandig en soms zelfs ronduit gevaarlijk. Maar wel met de kabelgoottegel: een setje tegels met een goot, afgedekt door een rubberen strip, waarin je je laadkabel kunt doen zodat niemand er last van heeft.

Het voorstel van VVD wethouder Arno Scheepers om de Algemene Plaatselijke Verordening aan te passen zodat dit mogelijk wordt, werd breed aangenomen in de raadsvergadering van 6 december.

Vanaf volgend jaar is het mogelijk om bij de gemeente zo’n goot aan te vragen. De gemeente betaalt zelfs de helft van de kosten van het aanleggen en regelt de werkzaamheden.

Naast dat dit een technisch experiment is, noemde ik het in onze bijdrage ook een sociaal experiment. Het is namelijk niet de bedoeling dat inwoners gaan denken als die goot er eenmaal ligt, je ook recht hebt op de parkeerplaats bij die goot. Dat is nadrukkelijk niet het geval; als er iemand anders staat, heb je gewoon botte pech.

Maar als liberalen hebben wij groot vertrouwen in het oplossend vermogen van onze inwoners. Als iedereen hierin zijn/haar verantwoordelijkheid neemt, komen we er vast samen uit!

Hidde Fennema
Wv. Duurzaamheid, bereikbaarheid & parkeren