Donderdagavond heeft de gemeenteraad van Voorne aan Zee, de jongste gemeente van Nederland met zo’n 74 duizend inwoners, “onze” wethouder Arno Scheepers voorgedragen als nieuwe burgemeester.

Hierin zit besloten dat wij afscheid zullen moeten nemen van onze wethouder. Een wethouder die de “onderkoning van Hilversum” werd genoemd, en met recht. Een intelligente, energieke, verbindende man die zijn oog op de bal houdt en rap van de tongriem is gesneden. Hij heeft ongelooflijk veel voor elkaar gekregen. Het is dan ook niet verrassend dat een gemeenteraad ergens in het land dit is opgevallen. We zijn er als Hilversumse VVD ongelooflijk trots op dat Arno zo’n mooie functie gaat vervullen in Zuid-Holland. Maar – we laten hem met pijn in ons hart gaan.

Iedereen weet dat het roerige tijden zijn in het Hilversumse bestuur, met twee opgestapte Hart voor Hilversum wethouders en twee nieuw te installeren wethouders van Democraten Hilversum en de PvdA, en daarmee een vernieuwde coalitie. De timing is dan ook ongelukkig te noemen maar daar kan niemand iets aan doen. De procedure voor het selecteren van een nieuwe burgemeester is een ingewikkelde die veel tijd in beslag neemt. Het één heeft dus niks met het ander te maken in dit geval.

De Hilversumse VVD heeft al enkele geschikte kandidaten op het oog en zal snel een waardige opvolger voorstellen aan de gemeenteraad.

Hidde Fennema
Fractievoorzitter
06 – 41 389 404