Onze fractie

Hidde Fennema
Hidde FennemaFractievoorzitter en woordvoerder Bestuur, Asiel, Bereikbaarheid & Parkeren en Duurzaamheid
Hidde Fennema is niet geboren, maar wel getogen in Hilversum. Ondernemer in de ICT en in de zorg, maatschappelijk betrokken en in de fractie verantwoordelijk voor de portefeuille Bereikbaarheid en Duurzaamheid. Daarnaast is hij commissievoorzitter, voorzitter van de Werkgeverscommissie en vierde vicevoorzitter van de gemeenteraad. Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in het Raadhuiskwartier. Hidde is bereikbaar op: 06-41389404.
Haitske van de Linde
Haitske van de LindeWoordvoerder RO en Wonen
Haitske van de Linde is raadslid namens de VVD Hilversum en binnen de fractie woordvoerder RO en Wonen. Zij neemt deel aan de raadswerkgroep Omgevingswet, de raadswerkgroep Vergaderen en de radenadviescommissie Crailo. Naast haar werk in de raad is Haitske strategisch communicatieadviseur. Samen met haar gezin woont zij in het Zeeheldenkwartier in Hilversum-Zuid.
Haitske is te bereiken op: 06-28782000.
Tobias Westerneng
Tobias WesternengVicefractievoorzitter en woordvoerder Financiën, Economie en Sport
Tobias Westerneng is raadslid voor de VVD. Hij ging in Hilversum naar de middelbare school en ontdekte zijn passie voor (top-) sport bij de Hilversumse roeivereniging Cornelis Tromp. Tobias werkt als manager Marketing & Communicatie bij TopMondzorg in Hilversum. Zijn drie zoons voetballen bij Victoria en zelf roeit hij weer wekelijks op het Hilversums kanaal. Tobias zet zich in voor een welvarend en vitaal Hilversum waar zo veel mogelijk Hilversummers meedoen in de maatschappij en voldoende bewegen. Ook let hij scherp op het huishoudboekje van de gemeente. Hij is bereikbaar op 06-22449533.
Ellis Zeeuw van der Laan
Ellis Zeeuw van der LaanFractiesecretaris en woordvoerder Sociaal Domein
Sinds september 2021 is Ellis Raadslid. Zij nam de portefeuille Veiligheid over van Ruud Verkuijlen na zijn vertrek naar De Tweede Kamer. Ellis Zeeuw van der Laan is geboren en getogen in het Gooi en woont sinds 1998 in Hilversum. Ellis zet zich voor een veilig Hilversum waar iedereen in vrijheid kan leven, voor het sociaal domein en de maatschappelijke vraagstukken die in Hilversum spelen. Zij is woordvoerder op de dossiers Veiligheid, Werk en inkomen waaronder armoedebeleid en het cultuurbeleid. Ellis is advocaat familie en jeugdrecht in Hilversum, haar Telefoonnummer is 06-44838835.
Gerard Ekelmans
Gerard EkelmansWoordvoerder Sociaal Domein
Gerard Ekelmans is geboren en getogen in Hilversum. Volgend op zijn studie bestuurskunde werkte hij voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Na een paar jaar gaf hij toch gehoor aan zijn ‘roeping’ en inmiddels studeert hij voltijds theologie (master Predikantschap) aan de PThU. Hij zet zich in voor een Hilversum waarin iedereen zichzelf kan zijn en zelfontplooiing gestimuleerd wordt, ingebed in een sterke gemeenschap. Gerard woont in de buurt Zeverijn en is bereikbaar op: 06-28308411.
Tijn Hekkelman
Tijn HekkelmanCommissielid
Tijn Hekkelman woont sinds 2019 in Hilversum en hij is commissielid voor Duurzaamheid en Bereikbaarheid, maar helpt ook graag bij andere commissies. Dit is een welkome introductie in de politiek waar hij enorm veel leert over het beroep en deze stad waar hij nog veel van kan leren. Hij heeft Bestuurs-en Organisatiewetenschappen gestudeerd aan de Universiteit Utrecht, de opgedane kennis over publieke vraagstukken poogt hij ook toe te kunnen passen in de gemeente. Naast politiek zijn ook stedenbouw, vertrouwen in de politiek en de interesse van jeugd in de politiek onderwerpen waar hij zich graag voor inzet. Vandaar de keuze voor deze commissie en zijn bijdrage in de werkgroep opkomstbevordering.

Tijn is te bereiken op: 06-37550830

Max de Haas
Max de HaasCommissielid
Ik ben opgegroeid in het hoge Noorden. Heb eerst Hotelschool gedaan met een stage in België en de UK. Had en heb veel met cijfers en gekozen om bedrijfseconomie te doen. Afstuderen tijdens de kredietcrisis was niet makkelijk, maar heeft me wel op het spoor gezet. Hoe werkt die wereld en kan dat anders? Het leven draait alleen niet om de cijfers. Als jeugdcoach bij Only Friends, een sportclub voor gehandicapte kinderen in Amsterdam, mag ik iedere week meehelpen als basketbalcoach. Dan zie je hoeveel een zorgverzekering en al die vrijwilligers impact hebben op de levens van die kinderen.
Sport is fantastisch. Zelf speel ik nu onderwaterrugby bij de OSVH. Als penningmeester van de American Football Bond heb ik in 2018 na het NK de Hilversum Hurricanes de Tulip Bowl mogen uitreiken. En als jeugdcoach heb ik bijgedragen aan de opleiding van een Europees kampioen. Soufyan heeft met Rheinfire de EFL gewonnen. Plaatsvervangende trots! Trots ben ik ook op Hilversum! Een prachtige plaats met veel historie. In corona-jaar 2021 heb ik een huisje kunnen kopen aan de Huygensstraat. Helemaal gestript en opgeknapt. Zo mooi wonen in Hilversum, dat gun ik iedereen!
Zit je ergens mee of wil je eens van gedachten wisselen? Max is bereikbaar op 06-22567724.
Arno Scheepers
Arno ScheepersWethouder
Arno is wethouder Economie, Cultuur & Evenementen, Openbare Ruimte & Begraven, Grondbeleid en Grondexploitaties, Gemeentelijk Vastgoed. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de projecten Stationsgebied, Arenapark en Crailo. Arno is geen onbekende in de Hilversumse politiek: van 2010 tot 2016 is hij raadslid voor de VVD geweest en sinds 2018 is hij wethouder. Hij is van origine Register Accountant en heeft 18 jaar in de financiële wereld gewerkt. Arno woont in Hilversum Oost, is getrouwd en heeft 2 kinderen.