Welkom bij de Hilversumse VVD

De VVD is de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Wij maken ons sterk voor veiligheid, werk en ondernemende mensen. Onze politieke ervaring maakt onze ideeën niet alleen goed doordacht, maar ook uitvoerbaar in de praktijk. De VVD streeft naar een kleine, slagvaardige overheid die garant staat voor een veilige en eerlijke samenleving, waar iedereen die er voor gaat de ruimte krijgt om zijn of haar dromen en ambities te realiseren.

Doe mee!

Elke democratie wordt gemaakt door mensen. Mensen die meedenken met ons land – in de Tweede Kamer of thuis op de bank. Wilt u meedenken met Nederland en uw stem laten tellen? Misschien is lid worden van de VVD dan wel een goede investering. Dan krijgt u toegang tot het interne debat en heeft u een directe stem bij de verkiezing van onder meer de lijsttrekker. Bovendien stelt u ons in staat om uw belangen in de politiek beter te behartigen. Investeer in uzelf, word lid van de VVD. Want mensen maken de democratie.

Een kleine greep uit onze Hilversumse standpunten

De afgelopen vier jaar heeft de VVD keihard gewerkt aan het gezond maken van het Hilversumse huishoudboekje. De VVD is hier trots op en wil op dezelfde weg doorgaan.

Het centrum van Hilversum heeft met winkels, een prachtig filmtheater, diverse gezellige cafés en restaurants veel te bieden. Maar we kunnen niet achterover leunen: we willen niet teveel leegstand en hebben een hoog ambitieniveau. Als VVD hebben we concrete plannen in een Centrumvisie en een Centrumvisie 2.0.

Hilversum is een tuinstad, met een dorps karakter. Het vele groen, de goede scholen en de vele voorzieningen maken onze gemeente uniek en een prachtige plek om te wonen. Helaas wordt er soms wel ingebroken of houden mensen zich niet aan de regels (zoals bijvoorbeeld auto’s fout parkeren). Daarom pleiten wij als VVD voor meer ‘blauw’ op straat dankzij extra handhavers in de wijken.

De bereikbaarheid van Hilversum is geen gemakkelijk dossier, terwijl het zo ongelooflijk belangrijk is. Zowel voor onze inwoners, als voor ons vestigingsklimaat. Daarom hebben wij onze ideeën hierover opgeschreven in een Verkeersvisie.

Een kleine greep uit onze landelijke standpunten

Als het over ‘geld’ gaat, dan staat de VVD voor zaken als:
 • Meer overhouden van wat je verdient;
 • Belasting op spaargeld baseren op werkelijk rendement;
 • Nederland aantrekkelijk houden voor bedrijven;
 • Een zuinige overheid met meer ruimte voor mensen;
 • De begroting moet altijd op orde zijn.

Wil je meer weten over wat de VVD van ‘geld’ vindt? Klik dan hier

Zonder veiligheid is er ook geen vrijheid. Dat is een liberale basisovertuiging. Als het op ‘veiligheid’ aankomt, staat de VVD voor:

 • Politie meer in de wijk, minder achter het bureau;
 • Van hulpverleners blijf je af;
 • Georganiseerde misdaad vraagt om georganiseerde bestrijding;
 • Wij willen Nederland beschermen en we doen er alles aan om terrorisme te voorkomen;
 • Bij kindermishandeling moet de dader het huis uit, niet het kind;
 • Slachtoffers verdienen de aandacht, niet de dader.

Meer lezen over wat de VVD van ‘veiligheid’ vindt kan hier.

Het bestuur

Frits Vogel
Frits VogelVoorzitter
Diana Abrahams
Diana AbrahamsSecretaris
Willem Sprenkeler
Willem SprenkelerPenningmeester
Emile Blomme
Emile BlommeBestuurslid