Floris Voorink is door de leden van de VVD Hilversum unaniem verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. De huidige wethouder wordt daarmee het gezicht van de Hilversumse VVD tijdens de campagne.

Werk in uitvoering
In een toespraak voor de leden van de liberale partij gaf Voorink aan dat hij trots is op wat hij de afgelopen jaren heeft kunnen doen voor Hilversum: “We hebben nieuwe inwoners in Hilversum mogen verwelkomen, die blij zijn met de woningen, scholen, natuur en voorzieningen. Maar ook wie hier langer woont, merkt dat er de afgelopen jaren veel is veranderd. Hilversum is mooier geworden. Gezelliger. Levendiger. Er gebeurt van alles en we weten de weg naar het centrum weer te vinden. De leegstand is afgenomen. We hebben leuke, nieuwe winkels en horeca. Het marktplein is prachtig geworden, evenals Hilvertshof, Mout, Gooiland, Vida en andere sprekende voorbeelden. We hebben geïnvesteerd in kwaliteit. Anna’s Hoeve is een prachtige wijk aan het worden. Villa Industria is dat al. Het oude Lucent terrein wordt van rotte kies, tot fijne woonwijk. En de komende jaren zal ook het Philipsterrein een mooie woonbuurt worden. Er is hard gewerkt en de resultaten zijn zichtbaar. Toch zit er nog veel in het vat. Want we hebben geïnvesteerd in buurten, sport, evenementen, bereikbaarheid. Die investeringen gaan de komende jaren hun rendement opleveren. Want ergens aan werken loont!”

Werk aan de winkel
Natuurlijk blijven er genoeg doelen over voor de nieuwbakken liberale voorman: “wij willen werken aan een Hilversum waarbij veiligheid topprioriteit heeft en we het voor mensen mogelijk maken om zich te ontplooien en kansen te grijpen. Een Hilversum waarin we ook zorgzaam zijn voor hen die dat echt nodig hebben. We maken werk van werkgelegenheid door het bedrijfsleven optimaal de ruimte te geven. We maken ons sterk voor financieel degelijk beleid en een zo klein en efficiënt mogelijke overheid. En we werken aan een mooi en duurzaam Hilversum, met natuur om in te leven én met het oog op de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.” Deze ambities zijn door de partij vervat in een verkiezingsprogramma met de titel ‘Hilversum werkt!’ dat tijdens deze zelfde vergadering met de leden werd vastgesteld.

Nog een termijn
Fractievoorzitter -en voormalig lijsttrekker- Frits Vogel is blij met zijn nieuwe lijsttrekker: “Floris was zichtbaar op zijn plek in zijn functie als wethouder. Hij heeft veel gedaan voor Hilversum, was een stabiele factor in het college, met een duidelijk profiel. Wij willen absoluut nog een termijn met hem als wethouder aan de slag.”.