Het stemmen voor de lijst der lijsten is weer van start gegaan. Een fantastisch muziekevent waar zeer veel Nederlanders van genieten en ook zeer veel mensen voor naar Hilversum komen. Dit is voor ons de reden geweest om het initiatief te nemen om het centrum van Hilversum te verbinden met de muziek uit de Top 2000. Afgelopen jaar zijn hierop zeer veel positieve reactie ontvangen en ook dit jaar zet de VVD zich weer in om dit jaarlijkse muzikale hoogtepunt met Hilversum te verbinden.

Hilversum is nu officieel de gastheer van de Top 2000 en de gemeente zal dit ook nadrukkelijk gaan communiceren. Verder is er met alle horecaondernemers en de middenstanders in het centrum gesproken om na te gaan hoe zij dit jaar de Top 2000-beleving vorm kunnen geven. Het is ook dit jaar weer gebleken dat zowel de culturele instellingen alsook de ondernemers willen samenwerken aan een mooi programma. Daarbij wordt naast het aantrekken van de bezoekers aan de Top 2000 in Beeld en Geluid ook meer aandacht besteed aan de eigen inwoners van Hilversum. Juist in de periode tussen Kerst en Oud en Nieuw is het goed dat Hilversum bruist van de activiteiten.

De VVD is verheugd over de enthousiaste inzet van de gemeente. De speakers in de winkelstraten hangen inmiddels en zullen tijdens de winkeltijden de Top 2000 ten gehore brengen. Ook wordt er een looproute gemaakt (route 2000) langs de deelnemende horeca bedrijven en culturele instellingen. Daarnaast wordt er nog onderzoek gedaan naar vervoersmogelijkheden tussen Mediapark en het centrum.

Het is duidelijk dat in de nog op te stellen evenementennota voor Hilversum, ruimte moet zijn voor initiatieven die het Mediapark met het centrum verbinden. Hierbij geeft de gemeente ook het signaal af dat de mediabedrijven zeer welkom zijn in Hilversum.

Frits Vogel
Fractievoorzitter VVD