De VVD Hilversum is geschrokken van berichtgeving in de Gooi en Eemlander over de stand van zaken in de Gooische Brink. Frits Vogel, fractievoorzitter: “Vanochtend las ik in de Gooi en Eemlander dat Dyanne Beekman haar winkel in de Gooische Brink sluit. Als reden geeft ze: ‘we mochten op zondag niet extra open en twee andere grote winkels (H&M en de New Yorker) gaan weg. De straat gaat dood’.”.

Aan de bak
Hij vervolgt: “Ongelooflijk zorgelijk om dergelijke signalen te horen van ondernemers. De Gooische Brink is een belangrijk onderdeel van de ‘winkelbeleving’ van bezoekers aan het Hilversumse centrum. Als dat doodbloedt, dan heeft de rest van de binnenstad daar ook last van. Dat willen we absoluut niet, zeker niet nu er weer economisch wind in de rug is. Er is werk aan de winkel om de Gooische Brink in die beweging mee te krijgen. De fractie van de VVD denkt daarbij aan het verbeteren van de doorgang bij de Bakker Bart en het ontwikkelen van het daarachter gelegen KPN-gebouw. Daarnaast moet er ook nog meer gebeuren op de Kerkbrink. Het verplaatsen van de bibliotheek daar naartoe zou bijvoorbeeld een prima zet kunnen zijn. De Kerkbrink en de Gooische Brink hebben een directe relatie met elkaar. Als je dan dit soort geluiden hoort, dan is het van het grootste belang dat we extra gas bijgeven. Handen uit de mouwen en aan de bak.”

Winkelen op zondag
“Een ander punt dat ik Dyanne Beekman hoor maken -en zij is niet de enige Hilversumse ondernemer die zich daarover beklaagd- is het niet extra open mogen op zondag. De VVD vindt zondagsopening belangrijk om het economisch potentieel van het centrum optimaal te kunnen benutten. Daarnaast vinden we ook nog eens principieel dat de keuze om open te gaan aan de winkelier is en niet aan de gemeente. In het huidige coalitieakkoord hebben wij op dit punt een concessie moeten doen aan het CDA. De zondagsopening was wisselgeld, zou je kunnen zeggen. Maar: ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’. Bij de volgende verkiezingen zullen wij opnieuw pleiten voor de vrijheid van ondernemers om desgewenst 52 zondagen per jaar open te gaan. Wij gaan er keihard aan werken om op 22 maart een raadsmeerderheid voor dit voornemen te hebben.”