Normaal gesproken zouden we op een zonnige dag een cappuccino, biertje of een glas wijn drinken op het terras van een van de mooie horecagelegenheden die Hilversum rijk is. Vanwege het ellendige coronavirus kan dat allemaal tijdelijk niet en dat is funest voor onze Hilversumse horeca, die cruciaal is voor de levendigheid van onze stad. Daarom willen wij de Hilversumse horeca de ruimte geven om hun zaken ‘anderhalvemeter-proof’ te maken, zodat we in de startblokken staan om op een verantwoorde manier weer open te gaan zodra daarvoor groen licht gegeven wordt.

Normaal gesproken zouden we op een zonnige dag een cappuccino, biertje of een glas wijn drinken op het terras van een van de mooie horecagelegenheden die Hilversum rijk is. Vanwege het ellendige coronavirus kan dat allemaal tijdelijk niet en dat is funest voor onze Hilversumse horeca, die cruciaal is voor de levendigheid van onze stad.

Helaas moeten we rekening houden met ‘anderhalvemeter’ tot er een vaccin of medicijn is. Vooral in de horeca vraagt het om creativiteit en out-of-the-box denken om een zaak ‘anderhalvemeter-proof’ te maken.

Gelukkig is voor ondernemers het glas altijd halfvol en zien zij alweer kansen, als een ander nog moet bijkomen van problemen.

Als VVD willen wij maximaal de ruimte geven aan onze ondernemers om hun zaken anderhalvemeter-proof te maken. Het beste wat wij kunnen doen als politiek is niet in de weg lopen, maar ruimte maken. Dat geldt altijd al, maar in dit soort situaties nog eens extra.

Letterlijk ruimte.

Meer meters voor onze horeca door bijvoorbeeld de gehele Kerkbrink te laten gebruiken voor terrassen. Ook als we daarvoor tijdelijk fietsroutes moeten omleiden. Natuurlijk moeten de hulpdiensten hun werk kunnen doen in geval van nood, maar verder moeten we alleen maar denken in mogelijkheden! Dat geldt uiteraard ook voor de Groest, de Markt en andere plekken.

Ook financiële ruimte is nodig. Dus in ieder geval geen extra precario-bonnetjes, maar juist onderzoeken hoe wij onze horeca-ondernemers verder kunnen helpen.

Laten we in vredesnaam zorgen dat zoveel mogelijk zaken het hoofd boven water kunnen houden. En dat we snel weer uit eten of het terras op kunnen. Anderhalvemeter-proof.

Frits Vogel
VVD Hilversum