Hilversums VVD Raadslid Ruud Verkuijlen staat op de conceptkandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021. De Hilversumse VVD is daar zeer trots op en hoopt niet alleen dat Ruud zijn positie op de lijst weet vast te houden tijdens de ledenraadpleging, maar ook dat hij daarmee in de Kamer wordt verkozen.

De vooruitzichten zijn gunstig voor ons fractielid, maar niets is zo veranderlijk als de peilingen. Toch hebben we hoop. Ruud heeft zich in Hilversum, sinds hij lid werd van de Raad in 2014, bewezen als een betrokken stadsgenoot, kundig woordvoerder op verschillende thema’s ,voorzitter van diverse raadscommissies, plaats vervangend voorzitter van de raad en een behendig politicus. Als hij wordt verkozen verliest de Hilversumse Raad een zeer goed lid maar wordt de landelijke Tweede Kamer verrijkt met zijn ervaring en kennis.

Met plek 39 hoopt Ruud zelf ook meteen vanaf maart zitting te nemen in het parlement. Het worden bijzondere tijden voor hem in de campagne “Samen met de andere 80 kandidaten op de lijst word ik uitstekend ondersteund door de landelijke campagne organisatie van de VVD, dat is geweldig om te ervaren en onderdeel van uit te maken”, aldus Ruud Verkuijlen, “Maar het echte werk begint natuurlijk pas als ik gekozen ben. Want ook al leven we in een prachtig land, het kan altijd beter.”

Ruud zal zijn zetel in de Hilversumse Raad moeten opgeven, evenals zijn baan bij de Nationale Politie waar hij werkt voor de staf van de korpsleiding. Door zijn baan bij de politie is hij al een landelijk bekend gezicht vanwege onder andere zijn portefeuille geweld tegen politieambtenaren en de coördinatie van de jaarwisseling. Ellis Zeeuw van der Laan staat als eerstvolgende op de kieslijst van de Gemeenteraadsverkiezingen en zal Ruud naar alle waarschijnlijkheid opvolgen als hij naar de Hofstad vertrekt.