Alle weggebruikers moeten zich in Hilversum op een veilige, vlotte en makkelijke manier kunnen verplaatsen, zonder te veel omwegen of hindernissen. Dat standpunt zal naar voren zal worden gebracht door raadslid Arno Scheepers namens de Hilversumse VVD tijdens een discussie­avond over mobiliteit in het kader van de komende gemeenteraadsverkie­zingen.

Het verbeteren van de informatievoorziening over parkeermogelijkheden in Hilversum waardoor automobilisten snel een vrije parkeerplaats kunnen vinden is één van de maatregelen die de VVD voorstelt. Daarnaast moeten er meer fietsenrekken komen in het centrum en bij het centraal station om fietsers een betere mogelijkheid te bieden hun voertuig te kunnen parke­ren.

In verband met het verbeteren van de doorstroming van de binnenring door vermindering van het eenrichtingsverkeer, waardoor de druk op de binnenring kan verminderen stelt de VVD voor om de Schapenkamp en de Emmastraat weer tweerichtingsverkeer te maken. Deze en nog meer maat­regelen staan in het verkiezingsprogramma van de Hilversumse liberalen dat half februari zal worden gepresenteerd.

De discussieavond met politieke partijen over mobiliteit wordt georgani­seerd door de Fietsersbond en zal worden gehouden op dinsdagavond 4 februari in De Akker aan het Melkpad 14b in Hilversum. De aanvang is 20.00 uur. De presentatie is in handen van radiopresentatrice Deborah Blekkenhorst.