Teleurgesteld, natuurlijk, maar toch ook tevreden over het feit dat de VVD in Hilversum zes zetels in de gemeenteraad heeft weten te bemachtigen. Dat is de reactie van Frits Vogel, lijsttrekker van de VVD-Hilversum, naar aanleiding van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen die op 19 maart werden gehouden. De liberalen zakten van 7 naar 6 zetels, maar deden het tegen de landelijke trend in toch nog behoorlijk.

‘Als eerste feliciteer ik natuurlijk D’66 en Hart voor Hilversum met hun overwinning’, aldus Vogel, ‘maar meteen daar achter aan bedank ik mijn fantastisch campagneteam dat tot op het laatste moment heeft gestreden om de kiezersgunst en bedank ik natuurlijk de kiezers die op ons hebben gestemd. Het was een lastige opgave, want als collegepartij die de financiën op orde heeft gebracht, hebben we niet altijd een fijne boodschap gehad voor de inwoners van Hilversum. We hebben zwaar moeten bezuinigen en dat vindt niemand leuk. Dat we desondanks maar één zetel hebben verloren, sterkt ons in het idee dat we door moeten gaan met het nog beter op orde brengen van de financiën in Hilversum”.

De VVD Hilversum verwacht dat D’66 als initiatiefnemer in het formeren van een nieuw college eerst gaat praten met Hart voor Hilversum van Leonie Sasias, sinds de verkiezingen de op één na grootste partij in de Omroepstad. Frits Vogel: “Daarna zal er ongetwijfeld ook met de VVD gesproken worden. Een voortzetting van het huidige college met D’66, PvdA en VVD kan getalsmatig niet meer, omdat die drie partijen geen meerderheid meer in de raad hebben. Het wordt dus nog best een lastige klus”.

De campagnewinkel van de VVD aan de Kerkstraat 83 blijft voorlopig nog open. De komende weken zullen er op zaterdag inloopbijeenkomsten zijn waarbij de Centrumvisie van de VVD centraal staat. Inwoners kunnen hun mening geven over de plannen en met (nieuwe) ideeën komen. De Winkel van de VVD is in ieder geval tot eind mei open op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.