De VVD is erg enthousiast over de plannen voor bedrijventerrein Kerkelanden. Vorige week heeft de gemeenteraad van Hilversum besloten over een uitgebreid renovatieprogramma voor dit gebied. Het bedrijventerrein zelf krijgt een grondige facelift, verder wordt een verbindingsweg aangelegd richting de Oscar Romerolaan, iets waar onder de ondernemers veel vraag naar is. In totaal wordt ruim 450.000 euro uitgetrokken voor deze opknapbeurt, waarmee Kerkelanden na het Havenkwartier het tweede bedrijventerrein is dat onderhanden genomen wordt deze periode.

Het mooiste van deze ontwikkeling is vooral de actieve rol van de ondernemers zelf. Zij zijn al langere tijd actief bezig met het bestrijden van leegstand en het aantrekken van nieuwe bedrijvigheid en hebben hiervoor het Kerkelanden Collectief opgericht. Ook het Kerkelanden Platform, waarin ondernemers, banken, vastgoedeigenaren, makelaars en de gemeente samenwerken is zeer actief met het ontwikkelen van dit bedrijventerrein. Erg mooi te zien dat er zo veel initiatief genomen wordt!

De voorzitter van het Kerkelanden collectief heeft de raad aangegeven, dat het ook belangrijk is dat het imago van bedrijventerrein Kerkelanden verbetert. Een fraaiere uitstraling, waar nu dus aan gewerkt gaat worden, helpt daar natuurlijk bij, maar er is wel meer nodig. Een professionelere naam (business park Kerkelanden bijvoorbeeld) en meer aandacht voor de mogelijkheden die Kerkelanden biedt voor de vestiging van mediabedrijven kunnen hier zeker bij gaan helpen. De VVD vindt het belangrijk dat de gemeente hierin mee blijft denken. Al met al een uitstekende ontwikkeling.