Vanmorgen vernamen wij via de media het trieste nieuws van het overlijden van Ernst Bakker. Van 1998 tot 2011 was Ernst Bakker burgemeester van Hilversum tot hij door Pieter Broertjes werd opgevolgd. Ernst heeft helaas maar heel kort van zijn welverdiende pensioen kunnen genieten.

Ernst Bakker was als burgemeester van Hilversum een echte burgervader, een aimabele en gemakkelijk benaderbare man met een warme persoonlijke belangstelling. Hij was de man van altijd een vriendelijk woord, een belangstellend telefoontje of een welgemeend briefje. Mede door deze karaktereigenschappen heeft hij in zijn brede politieke carrière een geweldig netwerk opgebouwd waar hij, ook voor Hilversum, altijd een beroep op kon blijven doen. Een goed voorbeeld hiervan is dat hij bij een collegecrisis Jan Terlouw wist aan te trekken als formateur om de situatie tot een oplossing te brengen.

Ernst Bakker was gepokt en gemazeld in de politiek. Hij begon in 1971 als fractiemedewerker van de Tweede Kamerfractie van D’66. Vervolgens werd hij raadslid in Amsterdam en persoonlijk assistent van Jan Terlouw. Hij was veelvuldig landelijk campagneleider voor D’66, was lid van de Tweede Kamer en werd in 1990 wederom raadslid en vervolgens wethouder in Amsterdam. In 1998 werd hij burgemeester in Hilversum. Zijn politieke gevoel in combinatie met zijn persoonlijke relaties en grote gevoel voor humor kwamen hem goed van pas om Hilversum door de roerige politieke jaren met grote ego’s heen te leiden.

Wij wensen zijn partner en familie veel sterkte bij dit grote verlies.