Het afgelopen jaar is er veel gebeurd in Hilversum zowel positief als negatief. We zijn het jaar gestart met de verkiezingen, die op 19 maart resulteerde in een klein verlies voor de VVD Hilversum. We hebben desondanks bij de coalitie onderhandelingen 80% van ons verkiezingsprogramma kunnen realiseren in het coalitieakkoord. Een van de belangrijke punten was het verlagen van de lokale belastingen. Beleid dat onder toenmalig VVD wethouder Moojen al was ingezet, kunnen we doorzetten in de komende 4 jaar. In 2015 zal de gemeentelijke aanslag lager zijn!

De nieuwe fractie is met veel elan aan met genoemde speerpunten aan de slag gegaan en we hebben op het gebied van veiligheid en financiën onze positie in de raad versterkt.

Wij hebben de werkgelegenheid centraal gehouden. Dit betekent dat we onze positie in zorg en media willen behouden en verder uitbouwen. Ook het centrum van Hilversum verdient extra aandacht en investeringen om verdere leegstand tegen te gaan en onze aantrekkelijkheid als centrumgemeente verder te versterken.
Natuurlijk zal de komende 4 jaar ook veel aandacht uitgaan naar de bewoners van Hilversum die op basis van persoonlijke behoefte een beroep doen op de gemeente. De VVD Hilversum blijft scherp toezien op de wijze waarop wij onze inwoners kunnen ondersteunen. Ons doel daarbij is dat de inwoners langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Bij nieuwe zorgaanbieders verwachten wij innovatie en wij zien kansen bij het fit houden van onze oudere inwoners. Hier zal ook onze wethouder Floris Voorink van o.a. Sport zich de komende jaren voor inzetten.

Na een frisse start van het nieuwe college werd Hilversum getroffen door de ramp met de MH17. Het verlies van zo veel dierbare inwoners van Hilversum heeft de Hilversumse gemeenschap dichter bij elkaar gebracht. De gemeente Hilversum heeft alles gedaan om de nabestaande in deze moeilijke tijd bij te staan. Iedereen die zich hier heeft ingezet verdient ons respect en waardering.

In september dit jaar is een start gemaakt met de nieuwe begroting voor 2015. Dit is de eerste begroting van het nieuwe college en werd in de Vorstin gepresenteerd in aanwezigheid van 800 geïnteresseerden uit Hilversum. Dit geeft aan dat dit college de samenleving nadrukkelijk wil betrekken bij het besturen van onze mooie stad. Dit college wil de kennis en ervaring van de eigen inwoners gebruiken bij de verschillende speerpunten voor de komende jaren.

Plannen zijn mooi maar inwoners willen ook veranderingen zien. Deze zijn gelukkig goed zichtbaar geworden in Hilversum. De nieuwe JT bioscoop is met een feestelijke première geopend en een aanwinst voor Hilversum. De nieuwe bioscoop heeft in de eerste twee maanden al 50.000 bezoekers mogen verwelkomen, ruim boven de eigen doelstelling. De rode loper moet veder uit voor diegene die Hilversum bezoeken en onze VVD wethouder Floris Voorink zal snel aan de slag gaan met het verbeteren van bereikbaarheid en de kwaliteit van het centrum van Hilversum. Een van zijn eerste successen op dit punt is het significant verminderen van stadsbussen over de Kerkbrink.

We zien verder dat de nieuwe woonwijk Anna’s Hoeve veel geïnteresseerden trekt, hetgeen aangeeft dat we nieuwe inwoners veel te bieden hebben. Dit bleek ook uit de reacties bij de gezellige en informatieve `nieuwe inwonersdag`.

Wij hebben als VVD veel ambitie en zijn ook tevreden over de eerste resultaten. We zullen ons ook in 2015 inzetten om Hilversum financieel gezonder te maken en de werkgelegenheid te vergroten. Belangrijkste opgave en uitdaging voor 2015 is het goed organiseren van de gemeentelijke zorgtaken.

Wij wensen u een goede Kerst en een gezond 2015 toe,

Frits Vogel
Fractie voorzitter