Door de Hilversumse gemeenteraad is er gesproken over de plannen voor het Langgewenst. Na decennialang praten en discussiëren over dit grote plein in Hilversum, is er voor het eerst een concrete aanzet van een plan voor het opknappen van deze vlakte. De VVD is dolblij dat eindelijk stappen gemaakt kunnen worden!

Het Langgewenst is namelijk één van de belangrijkste plekken in het centrum van Hilversum die snel aangepakt moeten worden. De VVD hecht, zoals bekend, erg veel waarde aan een samenhangende aanpak voor het hele centrum aan de hand van een centrumvisie, maar nu de prachtige nieuwe bioscoop is geopend (waar naar verluidt in nog geen twee maanden tijd al 50.000 bezoekers zijn geweest!!), is het doodzonde als er niets aan het plein wordt gedaan. Het plein ligt er namelijk volstrekt troosteloos bij en heeft alles behalve een statige, laat staan gastvrije uitstraling. De VVD fractie is van mening dat het zo snel mogelijk verfraaien van het Langgewenst dus hard nodig is en de centrumvisie dan ook niet in de weg hoeft te staan.

Voor het opknappen van het plein is een aantal zaken belangrijk voor de VVD. In de eerste plaats moet het een gezellig plein worden met een mooie uitstraling. Hiervoor is het onder andere van belang dat er veel groen gerealiseerd wordt, maar bijvoorbeeld ook dat het plein voldoende ‘afgesloten’ is. Als een plein namelijk geen wanden heeft, verwordt het al snel tot een grote, eindeloze vlakte die kil en ongezellig oogt en niet uitnodigt. Met name aan de kant van de oude Eurobioscoop zal hier wat aan gedaan moeten worden door een pleinwand te realiseren. Wat de VVD betreft is lage, kleinschalige woningbouw hier een goede optie. Het eventueel betrekken van een mooi, historisch deel van de eurobioscoop (te denken valt aan de gevel) kan hier een onderdeel van zijn. De VVD heeft het college in elk geval op het hart gedrukt geen plannen voor de eurobioscoop zelf te maken als geen sprake is van een levensvatbaar businessplan. Het zou zonde zijn als Hilversum uitgerekend op deze plek zou blijven zitten met een duur pand, waar niets mee gebeurt.

Al met al is opnieuw een belangrijke stap gezet naar het opknappen van het Langgewenst én het aantrekkelijker maken van het centrum van Hilversum. Dat smaakt zeker naar meer!

Arno Scheepers