Donderdag is het dan echt begonnen. Na een lange voorbereidingsperiode, waarin het verkiezingsprogramma geschreven is, nagedacht is over de invulling van de campagne, de kandidatenlijst is samengesteld, you name it, is het startschot gegeven. In onze eigen VVD winkel! En die winkel is prachtig.

Door de inzet van een zeer bevlogen groep liberale vrijwilligers beschikt de VVD nu over een inspirerende plek middenin het centrum van Hilversum, waar we met Hilversummers in gesprek willen gaan.

Ik had donderdag de eer de campagne af te trappen met een politiek café over het Hilversumse huishoudboekje. Ik ben trots op wat de VVD de afgelopen jaren heeft gedaan én bereikt om de financiën van Hilversum op orde te brengen. Maar dat we op de goede weg zijn, betekent niet dat we klaar zijn. Dat we nog grote stappen moeten zetten, maar dat de VVD ook wil investeren in Hilversum was de rode draad van mijn verhaal. Ik zal mijn presentatie snel online zetten.

Ik moet overigens bekennen dat deze week, ondanks de mooie start van de campagne, wel een uiterst bittere bijsmaak heeft. Het overlijden van zowel Ernst Bakker, die Hilversum zo lang en trouw heeft gediend, als Els Borst, een zeer markante en ontzettend liberale politica, is gewoonweg heel verdrietig en echt een groot verlies. Ik wens de collega’s van D66 heel veel sterkte met het verwerken van deze zware klappen.

Arno