Spindoctor Kay van de Linde (in het midden op de foto) bracht afgelopen zaterdag een bezoek aan de campagnewinkel van de VVD Hilversum in de Kerkstraat, waar hij werd ontvangen door onder meer lijsttrekker Frits Vogel. Van de Linde was bij de VVD op bezoek om zijn zus Haitske (rechts) een hart onder de riem te steken. Haitske van de Linde staat achtste op de lijst van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen die 19 maart aanstaande worden gehouden.

Kay van de Linde is een doorgewinterde adviseur als het om verkiezingscampagnes gaat. Hij werkte in Amerika mee aan vele campagnes, onder meer die van de New Yorkse burgemeesterskandidaten Ed Koch (1985, 1989) en Rudy Giuliani (1993). Vanaf 2001 was hij als campagneleider van Leefbaar Nederland betrokken bij de opkomst van Pim Fortuyn. Enkele jaren later leidde hij de strijd van Rita Verdonk tegen Mark Rutte om lijsttrekker van de VVD te worden.

Gevraagd of hij op 19 maart op de VVD gaat stemmen, antwoordde de Hilversummer: “Zeker, met Haitske heeft de VVD in Hilversum een uitstekende kandidaat in huis die politieke bagage meeneemt en zich heel graag inzet om de speerpunten van de liberalen in de raad te gaan verwezenlijken. Mijn stem heeft ze.”