Deze slogan ging Bill Clinton in 1991 de strijd om het presidentschap van de Verenigde Staten aan met George Bush senior. En hij won overtuigend! Tijdens zijn achtjarige presidentschap, maakte hij zijn woorden waar. Niet alleen groeide de economie van de VS sterk, hij wist ook de torenhoge schuld sterk te verlagen. Een gezonde economie en een gezonde financiële huishouding: het blijkt prima samen te kunnen gaan.

In Hilversum is de situatie gek genoeg niet zo veel anders: Ook de Hilversumse financiën zijn nog niet al te rooskleurig, daarnaast kan de lokale economie een flinke oppepper gebruiken. De mediaondernemers hebben het zwaar (met alle gevolgen van dien voor de vele ZZP’ers die in de media werken) en in het centrum staan steeds meer winkelpanden leeg. Tijd voor actie dus! Hilversum nog aantrekkelijker maken voor mediaondernemers en keihard werken om ons centrum weer prachtig te maken zijn de grote uitdagingen voor de komende jaren. Ik heb er zin in en heb de overtuiging dat de plannen die de VVD heeft echt gaan helpen.

Gelukkig zijn er landelijke lichtpuntjes die Hilversum ook zullen ondersteunen. Een klein jaar geleden zei premier Rutte tekenen van herstel in economie te zien. Een stortvloed van hoon en kritiek werd over hem uitgestort. Maar wat blijkt: Hij had dus wel gelijk! De economie is vanaf het tweede kwartaal van 2013 weer aan het groeien. Daarnaast neemt de verkoop van huizen langzaamaan toe en in december afgalopen jaar hebben de Nederlanders voor het eerst weer eens meer geld uitgegeven. Na jaren van somberen, lijkt Nederland weer met een goed gevoel naar de toekomst te kijken. Laten we dat goede gevoel ook in Hilversum omarmen!

Arno