Donderdag 4 juni 2015

Prof. mr. Eugène Sutorius

Hoogleraar Strafrechtwetenschappen

Op donderdag 4 juni 2015 komt prof. mr. Sutorius, hoogleraar Strafrechtwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en raadsheer, vertellen over de kunst van de Retorica. Dit onderwerp gaat veel verder dan goed kunnen spreken of schrijven. Het gaat over overtuigen, de beheersing van lichaam; stem; argumenteren en die vaardigheden te ontwikkelen tot krachtig wapen in discussie en debat. Retorica is een door de eeuwen heen gebruikt en misbruikt middel om mensen te overtuigen.

De in Hilversum geboren Sutorius wordt door collega’s en studenten één van de mooist sprekende professoren genoemd. Als advocaat in spraakmakende zaken in de vorige eeuw kwamen zijn charismatische kwaliteiten goed van pas. Door zijn overtuiging en inzet kan hij worden gezien als een van de ingenieurs van de hedendaagse euthanasiewet en zet hij zich nog steeds in voor de vervolmaking daarvan. In 2010 diende hij nog samen met een groep prominenten, waaronder ook VVD’er Frits Bolkestein, het burgerinitiatief ‘Voltooid Leven’ in.

Op deze avond zal Sutorius een inleiding geven over de Retorica en u de retorische vaardigheden presenteren. Want uiteindelijk kan iedereen leren een kundig redenaar te worden.

Het mini-college zal worden gehouden in Business School Notenboom te Hilversum. De duur van het college is 1,5 uur en start om 20.00 uur. Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld. Dit kan via gerardekelmans@vvdhilversum.nl. Iedereen is van harte welkom.

Notenboom is een onderwijsinstelling voor MBO en HBO onder de schaduw van de St Vitus, dicht bij het Centrum van Hilversum. Dat hier het mini-college wordt gegeven is niet toevallig. De VVD Hilversum zet zich in voor een sterkere binding tussen politiek, samenleving en onderwijs. Door deze locatie, in het hart van Hilversum, is dat zichtbaar gemaakt.

De partij wilt op deze wijze ook een bijdrage leveren aan het aanbod van verdiepende activiteiten in onze bruisende mediastad. En natuurlijk laten zien dat we gewoon een hele gezellige partij zijn.

Mini-College ‘Overtuigen als Redenaar’
Emmastraat 15, Hilversum
Inloop: vanaf 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Toegang is gratis

Deze avond wordt georganiseerd door de VVD Hilversum en mede mogelijk gemaakt door Business School Notenboom.

www.notenboom.nl