De winkeliers in Hilversum staat het water aan de lippen. Zoals vandaag in de krant te lezen viel staat op dit moment in het centrum van Hilversum en de aangrenzende winkelstraten twintig procent van de panden leeg. Door dalende omzetten en hoge huurprijzen redden veel winkels het niet. Joost van Gilse (fractievoorzitter VVD Hilversum): “Er moet nu drastisch worden ingegrepen. Voordat de laatste winkelier het licht uitdoet”.

Als één van de oplossingen voor het bestrijden van de leegstand ziet de VVD het aanstellen van een winkelmanager die pro-actief aan de slag gaat met het aantrekken van kwalitatief hoogstaande winkels. Van Gilse: “Het risico op verpaupering ligt op de loer met alle gevolgen van dien, terwijl het centrum van Hilversum bijzonder veel te bieden heeft: de Groest als gezellig uitgaanscentrum, een prachtig filmtheater, podium De Vorstin, een hypermoderne bioscoop en diverse gezellige horecagelegenheden. De VVD zet zich in voor een aantrekkelijk, levendig centrum. Als het aan ons ligt, dan wordt deze trend van leegstand nu gekeerd”.

Om het centrum van Hilversum te redden van de ondergang heeft de VVD een plan ontwikkeld met als titel “Een centrum met Allure”. Op donderdag 13 maart ontvouwt de VVD het totale plan tijdens een bijeenkomst in de VVD winkel in de Kerkstraat 83.