Bewoners rond en aan de Diependaalselaan geven aan dat de verkeersmaatregelen in het kader van het zogenoemde Integraal BereikbaarheidsPlan Hilversum en omgeving (IBP) en het convenant met vrachtvervoerders niet het gewenste effect hebben opgeleverd. Vrachtauto’s rijden nog steeds zeer frequent en hard over de Diependaalselaan en ook ‘s nachts worden omwonenden in hun nachtrust gestoord door vrachtverkeer. Maatregelen onder leiding van D66 verkeerswethouder Erik Boog hebben niet het gewenste effect opgeleverd.

De VVD heeft altijd kritisch gestaan tegenover het IBP, vooral omdat er niet voor structurele oplossingen is gekozen. De VVD zal in de komende periode serieus werk maken van het verminderen van sluipverkeer op en rond de Diependaalselaan en voorstellen uitwerken voor blijvende oplossingen.

In ons verkiezingsprogramma is opgenomen dat we zullen toezien op naleving van het convenant met de vervoerders waarbij is afgesproken de overlast van vrachtverkeer te verminderen. Mocht dat onvoldoende resultaat hebben, dan zullen aanvullende maatregelen genomen worden.

Het feit dat de VVD Hilversum snel kan schakelen met de VVD in de regio en in Den Haag, zal bij het zoeken naar structurele oplossingen van groot belang zijn. Uiteindelijk is er veel geld nodig om Hilversum ook qua verkeer toekomstbestendig te maken en die rekening kan de gemeente niet alleen betalen.

Wij steunen de bewoners van de Diependaalselaan.

Frits Vogel
Lijsttrekker VVD Hilversum