VVD PRESENTEERT STEEKPROEF OVER OUDER WORDEN

De overheid bestempelt mensen vanaf 55 jaar al als een oudere. Volgens Hilversummers ligt die grens echter pas zo rond het zeventigste levensjaar. Dit blijkt uit een steekproef waarvan de resultaten donderdagmiddag 6 maart werden gepresenteerd tijdens de door de VVD-Hilversum georganiseerde bijeenkomt “Oud worden in Hilversum”. Bijna 75 procent van de ondervraagden wil ook graag in de toekomst in Hilversum van de oude dag blijven genieten, vooral vanwege het feit dat de Omroepstad nog steeds een mooie groene gemeente is en een dorps karakter heeft.

Als je aan ouderen denkt, dan denk je al gauw aan grijze zaken als trapliften, rollators en andere zorgvoorzieningen. De Hilversumse ouderen houden zich echter met hele andere onderwerpen bezig. Gevraagd naar waar zij aan hechten, volgen antwoorden als ‘goede mogelijkheden voor recreatie, zoals horeca, natuur, filmtheater en Beeld&Geluid’. Maar ook (het verbeteren van de) veiligheid op straat staat hoog genoteerd als het gaat om belangrijke zaken die het leven in Hilversum aantrekkelijk maken.

Een andere vraag was ‘wat zou Hilversum nóg attractiever maken als plek om oud te willen worden’. Hierop zijn de antwoorden eveneens zeer verrassend. Betere woonvoorzieningen (aangepast aan ouderen), betere bereikbaarheid van de stad, beter onderhoud van fiets- en voetpaden en lagere parkeertarieven werden vooral genoemd.

VVD-raadslid Diana Abrahams, mede-organisator van de bijeenkomst: “Hilversumse ouderen zijn vitaal en willen volop meedoen in de samenleving. Ze hebben alleen soms wat ondersteuning nodig om ergens te kunnen komen of zelfstandig te blijven wonen. De VVD Hilversum juicht deze positieve levenshouding van harte toe en zal zich inspannen om hierin te faciliteren.”