Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum heeft dinsdagavond het startsein gegeven voor het Kieskompas Gemeenteraadsverkiezingen 2014. Dat gebeurde in een volgepakte Burgerzaal van het gemeentehuis in Hilversum, waar veel partijen acte de presence gaven, waaronder de VVD Hilversum in de persoon van lijsttrekker Frits Vogel.

Kieskompas, onder leiding van politicoloog Andre Krouwel (rechts op de foto samen met Frits Vogel), is een hulpmiddel op internet bij het maken van een politieke keuze. In verband met de komende gemeenteraadsverkiezingen zijn per gemeente 30 vragen opgesteld die relevant zijn voor plaatselijke kwesties die spelen. Volgens Kieskompas worden wetenschappelijk verantwoorde methodes gebruikt voor de plaatsing van politieke partijen, zonder enige bevoordeling van welke partij dan ook.

VVD-Lijsttrekker Frits Vogel: “Het Kieskompas is een bijzonder effectieve manier om in korte tijd door de programma’s van de verschillende partijen te lopen. De vragen die worden gesteld zijn bijzonder relevant voor de inwoners van Hilversum. Het is een goed hulp om je uiteindelijke keuze te bepalen op welke partij je gaat stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart.”