VVD-lijstrekker Frits Vogel gaat dinsdag 18 februari met de andere Hilversumse lijsttrekkers in debat over de zorg. Het debat wordt georganiseerd door de Samenwerkende Bond van Ouderen in Hilversum in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart aanstaande.

Ten aanzien van de zorg wordt een aantal cruciale taken van Den Haag overgeheveld naar de gemeenten, onder meer op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De VVD ziet deze ontwikkeling vooral als een kans: de gemeente staat veel dichter bij de Hilversummers en kan dus veel gerichter inspelen op de hulpvraag van mensen. Want dat moet volgens de VVD centraal staan: Niet datgene waar je per se recht op hebt, maar datgene wat je daadwerkelijk nodig hebt. Zelfstandigheid van ouderen en hulpbehoevenden is het uitgangspunt van het beleid.

Zo is de VVD Hilversum van mening dat mantelzorg en vrijwilligerswerk belangrijke pijlers zijn van de sociale cohesie in Hilversum. De gemeente zal initiatieven die dit ondersteunen (zoals het maatjesproject) faciliteren. Daarnaast vinden wij dat er een huisartsenpost moet komen bij het nieuwe zorgpark Monnikenberg.

SBOH Kring Debat Zorg in Hilversum op dinsdag 18 februari vanaf 19.30 uur in de Akker, Melkpad 14, Hilversum.